У Пекіні відбулася зустріч міністрів оборони Китаю та Росії

Міністр оборони КНР адмірал Дун Цзюнь у понеділок провів у Пекіні переговори з російським колегою Андрієм Бєлоусовим.

Про це повідомляє китайське оборонне відомство, передає кореспондент Укрінформу. 

«Військові відомства Китаю та Росії мають дотримуватися напряму, визначеному главами двох держав, поглиблювати стратегічну координацію, підвищувати якість та ефективність співпраці і твердо захищати спільні інтереси двох країн, щоб разом підтримувати глобальну стратегічну стабільність», - сказав китайський міністр.

Бєлоусов своєю чергою також похвалив російсько-китайське військове співробітництво, яке назвав «важливим фактором підтримання глобального та регіонального миру», і запевнив у готовності Росії продовжувати тісну військову співпрацю з Китаєм.

Інші подробиці переговорів китайська сторона не розкриває.

У КНР міністр оборони, як і саме відомство, не має повноважень з управління збройними силами і впливу на сектор безпеки та оборони. Вищим органом керівництва армією, оборонно-промисловим комплексом та всіма структурами сектору оборони є Центральна військова рада, яку очолює голова КНР і в якій очільник оборонного відомства є одним із чотирьох рядових членів.

Читайте також: Байден: США готові до переговорів з Росією, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози

Головною функцією Міноборони Китаю і міністра є підтримання зв’язку з іноземними партнерами та представництво Центральної військової ради й армії КНР у військових обмінах і співпраці з колегами з інших країн.

Як повідомляв Укрінформ, західні чиновники вважають, що є чіткі докази того, що китайські компанії таємно постачали зброю в Росію для використання у війні проти України.