Канада й Індія дзеркально висилають дипломатів через вбивство сикхського лідера

У понеділок Канада та Індія висилають по шість дипломатів одна одної у зв’язку із загостренням суперечки щодо вбивства сикхського активіста Хардіпа Сінгха Ніджара у червні минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Високопоставлений канадський урядовець заявив, що Канада висилає шістьох індійських дипломатів, включно із верховним комісаром. Таке рішення було прийняте після того, як поліція виявила докази триваючої насильницької злочинної діяльності, пов’язаної з індійським урядом, йдеться у матеріалі.

Незабаром після цього Міністерство закордонних справ Індії оголосило, що висилає шістьох канадських дипломатів із країни. Раніше у понеділок у відомстві заявили, що Індія відкликає своїх дипломатів після того, як країна відкинула повідомлення Канади про те, що індійський посол є «зацікавленою особою» у справі про вбивство Ніджара.

Читайте також: У Пакистані посилюють заходи безпеки напередодні саміту ШОС

Канадця Хардіпа Сінгха Ніджара вбили торік 18 червня поблизу храму у передмісті Ванкувера. Він був одним із канадських лідерів руху за незалежність сикхів, які проживають в Індії. Водночас індійський уряд вважав його терористом та звинувачував у очолюванні сепаратистського угруповання.

Як повідомлялося, 25 вересня минулого року Канада публічно звинуватила індійський уряд у можливій причетності до вбивства сикхського сепаратистського активіста Хардіпа Сінгха Ніджара на канадській землі після того, як отримала дані від розвідувального альянсу "П'ять очей" (FVEY).

Індія відкинула ці звинувачення, назвавши їх "абсурдними".