США попередили Іран, що розглядатимуть будь-який замах на життя Трампа як військовий акт

Сполучені Штати попередили іранський уряд, щоб припинили «всі задуми» проти Дональда Трампа, і заявили, що Вашингтон розглядатиме будь-який замах на життя експрезидента та кандидата в президенти США як військовий акт.

Про це Reuters на умовах анонімності повідомив американський чиновник, передає Укрінформ.

За його словами, президент США Джо Байден регулярно отримує інформацію про загрози щодо життя Трампа і доручив своїй команді розібратися з цим. За вказівкою Байдена, високопосадовці США надіслали на найвищі рівні іранського уряду повідомлення з попередженням Тегерану припинити всі змови проти Трампа та колишніх американських чиновників. За словами співрозмовника, іранцям повідомили, що будь-який замах на життя Трампа Вашингтон розглядатиме як «акт війни».

У свою чергу, Іран заперечує втручання у справи США.

Передвиборчий штаб Трампа заявив 24 вересня, що експрезидент і нині кандидат в президенти США був проінформований представниками американської розвідки про ймовірну загрозу з боку Ірану.

Білий дім заявив, що Сполучені Штати роками уважно відстежували іранські погрози на адресу Трампа і попередив про «серйозні наслідки».

«Ми вважаємо це питанням національної та внутрішньої безпеки найвищого пріоритету, і ми рішуче засуджуємо Іран за ці зухвалі погрози. Якщо Іран нападе на будь-якого з наших громадян, включаючи тих, хто продовжує служити Сполученим Штатам, або тих, хто раніше служив, Іран зіткнеться з серйозними наслідками», - заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт.

За його словами, «відповідні відомства безперервно і оперативно надають службі безпеки колишнього президента інформацію про можливі загрози.

Читайте також: Байден розпорядився надати Трампу таку охорону, як у президента

Як повідомляв Укрінформ, американська розвідка встановила, що лідери Ірану прагнуть помститися представникам влади США, включно Трампу, якого вони вважають відповідальним за знищення у 2020 році генерал-майора Касема Сулеймані. У зв’язку з цими загрозами кампанія Дональда Трампа в останні тижні президентських перегонів у США запросила для нього військовий літак, розширення обмежень для польотів над його резиденціями та встановлення куленепробивних скляних щитів у місцях виступів.

Фото: АА