У Польщі за минулу добу зафіксували понад 60 спроб нелегального перетину кордону з Білоруссю

За минулу добу польські прикордоники зафіксували понад 60 спроб нелегального перетину білорусько-польського кордону.

Про це повідомляє Підляський відділ Прикордонної служби РП, передає Укрінформ.

Як зазначається, спроби нелегального перетину кордону мали місце на відрізках кордону, які охороняються заставами у Наревці, Біловежі, Плаській, Кринках і Міхалові. Іноземці походили, зокрема, з Афганістану, Сомалі та Ємену.

Польські прикордонники надали медичну допомогу одному іноземцю і передали його рятувальникам.

У районі населеного пункту Гайнувка затримано 36-річного громадянина Білорусі за пособництво у перевезенні нелегальних мігрантів далі на Захід.

За даними Підляського відділу прикордонної служби, з початку року затримано 307 пособників та організаторів нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

У 2024 році прикордонники з Підляського відділу Прикордонної служби РП зафіксували понад 27 тис. спроби незаконного перетину білорусько-польського кордону.

Читайте також: Нелегальні мігранти напали на польських прикордонників на кордоні з Білоруссю

Як повідомляв Укрінформ, Варшава до 2028 року в межах масштабної програми “Щит Схід” збудує на кордоні з Росією і Білоруссю 700 км укріплення, системи викриття й оповіщення, передові бази, логістичні вузли й системи протидії безпілотникам тощо.

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.