Військові КНДР в Україні: Південна Корея перевіряє інформацію про організацію Росією «спецбатальйону»

У Міністерстві оборони Південної Кореї заявили, що «уважно» стежать за ситуацією щодо можливого відправлення Північною Кореєю військових для участі у війні Росії проти України.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Оскільки існує ймовірність надання (Північною Кореєю – ред.) військ або цивільного персоналу, за цим уважно стежать», - сказав представник міністерства.

Національна розвідувальна служба також заявила, що працює над перевіркою повідомлень про те, що Росія організує спеціальний батальйон з північнокорейців, враховуючи те, що вони «можуть бути правдивими».

«Ми також співпрацюємо з Україною, щоб підтвердити ці повідомлення», - заявили в розвідувальному відомстві.

Представник МЗС заявив, що уряд відстежує військову співпрацю між Росією і Північною Кореєю, і висловив «глибоку стурбованість» у зв'язку з повідомленнями про те, що ця співпраця виходить за рамки торгівлі зброєю і охоплює розгортання військ.

Читайте також: Путін намагається уникнути мобілізації в Росії за рахунок угоди про «партнерство» з КНДР - ISW

«Будь-яка співпраця, яка опосередковано чи безпосередньо допомагає Північній Кореї зміцнювати свою війська, є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН. Ми вкотре закликаємо до припинення незаконної військової співпраці між Росією та Північною Кореєю», - заявив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хьон заявив, що Північна Корея могла направити війська в Україну на підтримку Росії.

Читайте також: У розвідці підтвердили, що Росія залучила до війни проти України військових із КНДР - джерело

Українські ЗМІ з посиланням на джерела у розвідці повідомили, що в результаті ракетного удару Сил оборони України по позиціях росіян поблизу Донецька 3 жовтня загинули шестеро північнокорейських офіцерів і ще троє були поранені.

Згодом українська розвідка підтвердила, що громадяни КНДР перебувають у складі окремих підрозділів ЗС РФ і їх чисельність становить близько 3 тисяч осіб.

У червні Путін і Ким Чен Ин під час саміту в Пхеньяні підписали угоду про партнерство, яка включає пункт про взаємну оборону.