У Китаї заявили, що ніколи не відмовляться від застосування сили проти Тайваню

Китай готовий прагнути мирного возз’єднання із Тайванем, але ніколи не відмовиться від застосування сили проти острівної держави.

Як передає Укрінформ, про це сказав речник китайського Управління у справах Тайваню Чень Біньхуа, повідомляє Reuters.

«Ми готові прагнути до перспективи мирного возз’єднання із максимальною щирістю і зусиллями. Але ми ніколи не візьмемо на себе зобов’язання відмовитися від застосування сили», – сказав Біньхуа на пресбрифінгу в Пекіні.

Він зазначив, що йдеться про втручання «зовнішніх сил» і дуже невеликої кількості тайванських сепаратистів, а не більшості народу Тайваню.

Читайте також: Пекін закликав США відмовитися від підтримки «сепаратистів» на Тайвані

«Незалежно від того, скільки військ має Тайвань і скільки зброї він придбає, і незалежно від того, втрутяться інші сили чи ні, якщо він (Тайвань – ред.) наважиться ризикувати, це призведе до його власного знищення», – наголосив речник.

Як повідомляв Укрінформ, 14 жовтня Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) розпочала масштабні навчання навколо Тайваню із залученням усіх видів збройних сил, включно з ВПС, ВМС і ракетними військами. Після реагування США, а також інших країн, Китай заявив, що завершує навчання, наголосивши, що вони пройшли успішно.