Росію та Білорусь виключили з асоціації європейських поштових операторів

Асоціація європейських державних поштових операторів PostEurop остаточно виключила зі свого складу поштових операторів Росії та Білорусі.

Про це в Телеграмі повідомив генеральний директор поштового оператора Ігор Смілянський, передає Укрінформ.

«Завдяки зусиллям команди Укрпошти PostEurop остаточно виключила пошти Росії та пошти Білорусі зі свого складу. Таке рішення прийняли 16 жовтня 2024 р. члени Генеральної асамблеї PostEurop у Белграді», - йдеться в повідомленні.

PostEurop з 1993 року представляє європейських поштових операторів. Це офіційно визнаний регіональний союз у межах Всесвітнього поштового союзу. Її 55 членів у 53 країнах та територіях колективно обслуговують 175 тис. поштових відділень, надають роботу 2 млн людей та щодня з'єднують 800 млн користувачів поштових послуг.

У 2022 році асоціація призупинила членство пошти Росії та пошти Білорусі, у 2023 році продовжила санкції проти поштових операторів цих країн ще на рік. Тепер ухвалене остаточне рішення про виключення їх зі свого складу.

«Дякую нашій міжнародній команді, яка зробила все, щоб сьогоднішнє непросте рішення (бо там не всі були «за», кошти - є кошти) стало реальністю!, - додав Смілянський.

Читайте також: Швейцарія повністю приєдналась до 14 пакета санкцій ЄС проти Росії

Як повідомлялося, у жовтні 2023 року рада директорів PostEurop призупинила членство країн-агресорок до наступного засідання Генасамблеї PostEurop. Пошти Росії та Білорусі, крім репутаційних втрат, не мають можливість брати участь в обговоренні та створенні нових митних систем, впровадженні нових логістичних технологій, реалізації спільних з поштами інших країн проєктів з прискореної доставки.

Фото: PostEurop