Білий дім про ліквідацію лідера ХАМАСу: світ став кращим після його смерті

Адміністрація президента США Джо Байдена привітала успішну ліквідацію лідера терористичного угруповання ХАМАС у секторі Гази Ях’я Сінвара, підкресливши, що світ став кращим і безпечнішим після ліквідації терориста.

Про це сказав у четвер на пресбрифінгу для журналістів радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Він (Сінвар – ред.) був найкривавішим терористом, відповідальним за найжорстокіші вбивства євреїв після Голокосту. Він має багато крові на своїх руках – крові ізраїльтян, американців, палестинців. Світ став кращим після його смерті», - зауважив Салліван.

Він також назвав день ліквідації Сінвара «визначальним» для Близького Сходу підкресливши, що це відкриває нові можливості для просування мирного процесу в регіоні.

Тим часом, Білий дім випустив заяву президента США Джо Байдена у зв’язку з ліквідацією Сінвара.

«Ізраїль мав повне право ліквідувати керівництво та військову структуру ХАМАСу. ХАМАС більше не зможе здійснити чергове 7 жовтня», - наголосив Байден.

Президент США порівняв смерть Сінвара з ліквідацією Усами бін Ладена в 2011 році.

Читайте також: ЦАХАЛ заявив про ураження понад 140 об'єктів «Хезболли» у Лівані

«Незабаром я поспілкуюся з прем’єр-міністром Нетаньягу та іншими ізраїльськими лідерами, щоби привітати їх, обговорити шляхи повернення заручників додому до їхніх сімей, а також раз і назавжди припинити цю війну, яка завдала стільки страждань невинним людям»,- зауважив президент США.

Як повідомлялося, Ях'я Сінвар був лідером терористичного угруповання ХАМАС у секторі Гази. У середу ізраїльське керівництво офіційно підтвердило його ліквідацію. Сінвар відповідальний за загибель тисяч ізраїльтян, палестинців, американців і громадян з понад 30 країн. Він також був організатором різанини, зґвалтувань і викрадень 7 жовтня. Саме за його наказом терористи ХАМАСу вторглися в Ізраїль, щоб навмисно вбивати мирних жителів.