Дії грузинського уряду де-факто призупиняють процес вступу країни до ЄС - Єврорада

Європейська Рада висловила серйозну стурбованість щодо курсу дій з боку грузинського уряду, що суперечить цінностям і принципам, на яких заснований Європейський Союз.

Про це йдеться у підсумковому комюніке лідерів ЄС під час саміту, передає Укрінформ.

«Європейська Рада підтверджує готовність Євросоюзу підтримати грузинський народ на їхньому європейському шляху. Водночас, вона знову висловлює серйозну стурбованість щодо курсу дій грузинського уряду, що суперечить цінностям і принципам, на яких заснований Європейський Союз», - йдеться у комюніке.

Також Європейська Рада нагадала, що такий курс дій ставить під загрозу європейський шлях Грузії і де-факто призупиняє процес вступу країни до Євросоюзу. 

«Єврорада закликає Грузію прийняти демократичні, всеосяжні та стійкі реформи відповідно до основних принципів євроінтеграції. Європейська рада продовжить уважно стежити за ситуацією», - йдеться у комюніке.

Серед іншого, Європейська рада очікує, що майбутні парламентські вибори в Грузії будуть вільними та справедливими, відповідно до міжнародних стандартів і з безперешкодним доступом як для міжнародних, так і для грузинських спостерігачів за виборами.

Читайте також: Грузинські неурядові організації та ЗМІ оскаржать закон про «іноагентів» у Євросуді

Як повідомляв Укрінформ, чергові парламентські вибори у Грузії відбудуться 26 жовтня 2024 року.

На початку жовтня посол ЄС у Грузії Павел Герчинський заявив, що інституції Європейського Союзу вирішили призупинити всі зустрічі високого рівня з представниками влади Грузії.