У Тоскані через негоду оголосили стан регіонального лиха

У центральному італійському регіоні Тоскана у п’ятницю оголосили стан регіонального лиха після того, як із берегів вийшла річка Корнія, затопивши один із районів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

Губернатор регіону Еудженіо Джані заявив, що оголосить у п’ятницю у Тоскані стан регіонального лиха, а для деяких районів вимагатиме введення стану національного лиха.

Зокрема, поблизу Ліворно із берегів вийшла річка Корнія, затопивши район Кампілья-Маріттіма.

Джані поінформував, що погані погодні умови із сильними дощами прогнозуються у Тоскані впродовж усього дня 18 жовтня.

Провінції Ліворно і Сієна у Тоскані входять до числа районів, постраждалих від негоди, яка вразила центральну частину Італії.

Як пише Yahoo News, ввечері у четвер сильні грози пройшли у регіоні Тоскана, рятувальники упродовж ночі провели 30 рятувальних операцій у містах, затоплених річкою Корнія. Зокрема були затоплені райони Кампілья-Маріттіма і Суверето, що у провінції Ліворно.

Рятувальники прозвітували, що врятували 30 осіб, провели евакуацію будинку для літніх людей.

Губернатор Джані заявив у четвер, що за одну годину у Кампілья-Маріттіма випало 90 мм опадів, що «більше, ніж у середньому за цілий місяць».

Читайте також: У Боснії та Герцеговині кількість загиблих через повені й зсуви ґрунту зросла до 22

За словами мера Кампільї-Маріттіми Альберти Тіччіаті, станом на ранок п’ятниці у районі все ще спостерігалися повені, школи та об’єкти громадської інфраструктури зачинені.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Шрі-Ланка закрила школи в столиці Коломбо та передмістях, оскільки зливи спричинили повені в багатьох частинах острівної держави.

Фото: ANSA