У Нижьогородській області РФ дрони атакували завод вибухових речовин - соцмережі

У російському місті Дзержинськ Нижньогородської області заявили про атаку безпілотників на ФКП «Завод імені Я.М. Свердлова», який виробляє вибухові речовини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеграм-канал Astra.

Місцеві жителі повідомили про вибухи у Нижньому Новгороді та Дзержинську близько 05:00 ранку за місцевим часом у неділю. Згодом у Дзержинську було чутно стрілянину.

Після стрілянини та вибухів у Дзержинську виднівся дим, повідомили місцеві жителі.

Пізніше стало відомо про поранених чотирьох пожежників після атаки на місто, поінформував губернатор Нижегородської області Гліб Нікітін.

«За попередньою інформацією, четверо співробітників пожежної частини, розташованої на території промпідприємства, зазнали легких осколкових поранень – їм надана необхідна медична допомога, усіх відпустили додому», – прозвітував губернатор. 

Завод є одним із найбільших в РФ виробників промислових вибухових речовин, передавальних зарядів для гірничодобувної промисловості, перфораційних зарядів для нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних та геофізичних робіт.

Атакований завод внесений до санкційного списку України «за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України». Із 23 червня 2023 року підприємство внесене до списку санкцій ЄС, а також на завод наклали санкції США, Велика Британія, Японія та Швейцарія.

Читайте також: Вночі дрони атакували російський Брянськ, повідомляють про влучання у завод мікроелектроніки

Як пише телеграм-канал Shot, один безпілотник летів на Москву. За словами мера російської столиці Сергія Собяніна, у Раменському міському окрузі Московської області була відбита атака безпілотника. На місці інциденту зафіксували падіння уламків, пошкоджень і постраждалих немає.

Загалом у Росії заявили про знищення 110 безпілотників у неділю над регіонами країни.

Так, 11 дронів атакували Орловську область, ще 8 – Курську, ще 4 – Брянську. Також кілька безпілотників збили у Липецькій області.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 19 жовтня, у двох північних районах російського Санкт-Петербурга приблизно у 300 будинках зникла електрика. До цього над містом помітили БПЛА, а місцеві жителі чули вибухи.