Індія повернула з російської армії 85 своїх громадян

Індія у понеділок повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України, і влада працює над звільненням ще 20 громадян.

Про це повідомляє Hindustan Times, передає Укрінформ.

Як зазначається, Індія перебуває в «дуже тісному контакті» з міністерствами закордонних справ і оборони Росії в питаннях індійців, які були завербовані для участі в бойових діях в армії РФ, заявив міністр закордонних справ Індії Вікрам Місрі.

Він також додав, що Індія повернула останки деяких людей, які «загинули під час конфлікту».

«Наскільки ми розуміємо, близько 20 осіб все ще залишаються (в російській армії – ред.), і ми наполягаємо на тому, щоб наші партнери якнайшвидше звільнили всіх індійців, що залишилися в збройних силах Росії», - сказав Місрі.

Очікується, що питання звільнення решти індійців обговорюватиметься на зустрічі прем'єр-міністра Нарендри Моді і Володимира Путіна на полях саміту БРІКС в російському місті Казань у вівторок, повідомили на умовах анонімності люди, знайомі з цим питанням.

Звільнення і репатріація громадян Індії, які служать в якості допоміжного персоналу, наприклад, кухарів і помічників, у російських військових частинах, стало ключовим питанням для Нью-Делі після загибелі щонайменше дев'яти індійців на лінії фронту в Україні. Моді порушив це питання під час своєї останньої зустрічі з Путіним на щорічному індійсько-російському саміті в Москві в липні.

Читайте також: Президент Кореї сподівається разом з НАТО знайти «практичні контрзаходи» через співпрацю Росії з КНДР

Як повідомляв Укрінформ, в Індії викрили «велику мережу торгівлі людьми», яка відправляла молодих людей до Росії, обіцяючи роботу, після чого їх змушували брати участь у війні проти України. Торговці людьми, які діяли у кількох штатах Індії, знаходили людей через соціальні мережі та за допомогою місцевих агентів.