Блінкен вилітає в Ізраїль говорити про врегулювання в регіоні - Держдеп

Державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок вирушає до Ізраїлю та інших країн регіону для того, аби підтвердити відданість безпеці Єврейської держави, а також обговорити шляхи досягнення миру.

Про це повідомив у понеділок у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні в другій половині дня держсекретар відправиться до Ізраїлю та інших країн Близького Сходу»,- зазначив представник Держдепартаменту США.

Він зауважив, що під час візиту Блінкен підтвердить «непохитну відданість» Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю та наголосить на просуванні міцного миру для ізраїльтян і палестинців у всьому регіоні. Крім того, глава американської дипломатії обговорить можливості для припинення війни в Газі, забезпечення звільнення усіх заручників та розширення гуманітарної допомоги. Він також говоритиме про планування післяконфліктного періоду в секторі Гази, вільному від панування ХАМАСу.

Паралельно держсекретар США обговорить шляхи досягнення дипломатичного врегулювання між Ізраїлем і «Хезболлою», яке відповідатиме резолюції Ради Безпеки ООН 1701 та дозволить цивільним по обидва боки кордону повернутися до своїх домівок.

Читайте також: У Газі заявляють про понад 70 загиблих унаслідок ізраїльських ударів на півночі - ВВС

Блінкен також підтвердить зобов’язання США співпрацювати з партнерами в усьому регіоні для зниження ескалації напруженості та забезпечення тривалої стабільності, зауважив представник Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль у неділю завдав авіаудару по командному центру розвідувального підрозділу «Хезболла» та підпільному заводу із виробництва зброї у Бейруті. Пізніше ізраїльські вдарили по південних передмістях Бейрута, де розташовані фінансові установи угруповання «Хезболла».

Фото: U.S. Department of State/flickr