Зливи на заході Канади: щонайменше двоє загиблих

Унаслідок злив та викликаних ними зсувів ґрунту на заході Канади загинули щонайменше двоє людей.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Двоє людей загинули й ще одна особа вважається загиблою після того, як атмосферна ріка зумовила проливні дощі, паводки й зсуви ґрунту у провінції Британська Колумбія”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що у східному передмісті Ванкувера спричинений зливами зсув ґрунту зруйнував дорогу та зніс один житловий будинок. 57-річна жителька дому загинула.

Інша людина загинула поблизу міста Бамфілд, що у 200 км на північний захід від столиці провінції, міста Вікторія. Рятувальники виявили наполовину затоплену машину й водія у ріці Саріта. Поблизу виявили також інший затоплений автомобіль і її водія вважають загиблим.

Читайте також: На Шрі-Ланці - великі повені, є загиблі та понад 100 тисяч постраждалих

CBC News зауважує, що за дві доби у деяких містах півдня Британської Колумбії випало понад 200 мм опадів, побивши ряд попередніх рекордів. У містечку Укуелет на Тихоокеанському узбережжі Канади з пʼятниці випало вже 318 мм опадів.

Додамо, що на півночі Ванкувера через зливи було оголошено місцеву надзвичайну ситуацію й в одному районі провели евакуацію мешканців.

Як передавав Укрінформ, наприкінці минулого тижня у центральному італійському регіоні Тоскана оголосили стан регіонального лиха після того, як із берегів вийшла річка Корнія, затопивши один із районів.

Фото: Darryl Dyck/The Canadian Press