МЗС Китаю відмовляється коментувати присутність військових Північної Кореї в Росії

Зовнішньополітичне відомство Китаю уникає коментарів повідомлень Києва і Сеула про направлення північнокорейських військових до РФ для підтримки російської війни проти України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Пекіні.

Під час чергового брифінгу в МЗС КНР журналісти тричі звертались до речника відомства Лінь Цзяня з проханням прокоментувати повідомленні про військових КНДР у Росії та пояснити, як співвідносяться заклики Пекіна до деескалації і політичного врегулювання в Україні з фактичним залученням у війну Північної Кореї, а також чи планує лідер Китаю Сі Цзіньпін порушувати це питання на майбутній зустрічі з правителем Росії Володимиром Путіним на полях саміту БРІКС у Казані.

Читайте також: Британія та Південна Корея засуджують відправлення військ КНДР до Росії

«Позиція Китаю щодо «української кризи» (так у КНР називають геноцидну російську війну проти України – ред.) є послідовною та чіткою. Ми сподіваємося, що всі сторони працюватимуть для деескалації та будуть віддані політичному врегулюванню», - повторив Лінь тричі.

Як повідомляв Укрінформ, голова КНР Сі Цзіньпін заявив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину про готовність Китаю спільно з КНДР робити внесок у захист миру в регіоні та світі.

Фото: Getty Images