В ООН закликали до тимчасового перемир’я у Газі через нестачу ліків

Керівник агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) Філіпе Лазаріні закликав до тимчасового перемир’я, щоб дати людям залишити райони на півночі Гази, оскільки у медиків закінчуються запаси ліків.

Як передає Укрінформ, про це Лазаріні написав у соцмережі Х.

Глава UNRWA заявив, що співробітники агентства після майже трьох безперервних бомбардувань збройних сил Ізраїлю не можуть знайти ні їжі, ні води, ні медикаментів. Він зазначив, що кількість жертв в анклаві зростає, тіла загиблих залишаються лежати на дорогах або під завалами, а місіям з прибирання тіл або надання гуманітарної допомоги відмовляють.

За словами Лазаріні, на півночі Гази люди «просто чекають смерті» та почуваються покинутими, безнадійними і самотніми.

«Від імені наших співробітників на півночі Гази я закликаю до негайного перемир’я, хоча б на кілька годин, щоб гарантувати безпечний гуманітарний прохід для сімей, які бажають залишити цей район і дістатися безпечніших місць», – наголосив Лазаріні.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по військово-морській базі «Хезболли» в Лівані

Він додав, що тимчасове припинення вогню є «необхідним мінімумом» для порятунку життя цивільних, які «не мають жодного відношення до цього конфлікту».

Як повідомляв Укрінформ, у липні Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила про високий ризик поширення вірусу поліомієліту в секторі Гази та за межами анклаву через жахливу санітарну та медичну ситуацію.

Фото: IDF