Шольц заявив, що робота з виділення $50 мільярдів кредиту для України наближається до завершення

Партнери не залишать Україну без допомоги, зокрема, завершується робота з фіналізації кредиту на 50 млрд доларів.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц перед початком переговорів з Берліні з президентом Фінляндії Александром Стуббом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом з нашими партнерами ми міцно стоїмо на боці України. Фінляндія і Німеччина належать до країн, які найбільше підтримують Україну. І нам обом зрозуміло, що ми будемо продовжувати цю підтримку, допомагати захищати суверенітет і територіальну цілісність України», - заявив канцлер. 

Він підкреслив, що Путін не має розраховувати, що партнери залишать Україну в біді. Глава уряду зазначив, що робота з надання узгодженого країнами G7 кредиту на 50 млрд доларів, європейська частка якого є «суттєвою», наближається до завершення. Це, за його словами, має бути чітким сигналом тривалої підтримки. 

Шольц назвав ФРН і Фінляндію близькими друзями та надійними партнерами, які тісно співпрацюють у рамках ЄС і останнім часом у НАТО, разом стоять на захисті безпеки в Європі та зміцнюють європейський фланг Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: Зеленський: $50 мільярдів заморожених активів РФ - це не заміщення репарацій

Стубб своєю чергою згадав свою нещодавню зустріч з українським колегою Денисом Шмигалем, з яким мав можливість обговорити План перемоги України, та висловив готовність вислухати думки з цього приводу Шольца.

Президент Фінляндії також констатував, що 2 місяці після президентських виборів у США будуть мати «вирішальне значення для двох війн, які точаться в даний момент» - в Україні та на Близькому Сході. Обидві кризи потребують вирішення і «вікно можливостей» для цього буде саме в період після виборів у США і до інавгурації нового американського президента.

Як повідомлялось, Фінляндія вже передала Україні військової допомоги на 2,3 млрд євро.