Міноборони Британії: Є висока ймовірність перекидання військ КНДР в Росію і НАТО має протистояти цьому

Наразі є висока ймовірність переміщення та розгортання сотень військовослужбовців бойових підрозділів з Північної Кореї до Росії, і НАТО має протистояти цьому агресивному альянсу.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це заявив міністр оборони Великої Британії Джон Гілі під час представлення у Палаті громад Сполученого Королівства оновленої інформації про війну в Україні.

"У рамках нового тривожного розвитку подій, зараз з високою ймовірністю розпочалися переміщення і розгортання сотень військовослужбовців бойових підрозділів з Північної Кореї до Росії. Північнокорейські солдати підтримують агресивну війну Росії на європейській землі – це одночасно і викликає шок, і є безрозсудним", - сказав він.

Британський міністр нагадав, що Північна Корея вже надсилає значні обсяги боєприпасів та зброї до Росії, "що є прямим порушенням численних резолюцій ООН". 

"І ця військова співпраця між Росією і КНДР, що розвивається, має серйозні наслідки для безпеки Європи та Індо-Тихоокеанського регіону. Вона являє собою ширший зростаючий агресивний альянс, якому НАТО і країни G7 повинні протистояти", - заявив Гілі.

Читайте також: Південна Корея закликала КНДР негайно вивести війська, перекинуті в Росію

Як повідомляв Укрінформ, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що близько 11 тисяч військових із Північної Кореї проходять у Росії підготовку до участі у війні, вони будуть готові до 1 листопада.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна чекає на чесну та сильну реакцію партнерів щодо відрядження Північною Кореєю своїх військових для участі у війні на боці Росії.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив у вівторок, що до отримання докладного інформування Північноатлантичної ради з боку партнерів з Південної Кореї, НАТО не може підтвердити факт надсилання Пхеньяном північнокорейських військ. Альянс очікує деталізовану інформацію від Південної Кореї щодо можливого залучення військ КНДР до участі в російській війні проти України, що було б значною ескалацією цього конфлікту.

Фото: KCNA