Держдеп вітає можливість підтримки України з боку Південної Кореї

Сполучені Штати вітають будь-яку допомогу з боку іноземних союзників та партнерів, спрямовану на посилення оборонного потенціалу України.

Так прокоментували в Держдепартаменті США повідомлення про можливу військову підтримку України з боку Республіки Корея, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми вітаємо будь-яку країну, що підтримує наших українських партнерів, які продовжують захищати свою територіальну цілісність і суверенітет», - сказав журналістам заступник речника Держдепу Ведант Пател.

Він нагадав, що міжнародна коаліція, яка забезпечує Україну допомогою у сфері безпеки й оборони, охоплює понад 50 країн по всьому світу.

Читайте також: НАТО чекає підтвердження від Південної Кореї про використання військ КНДР проти України - Рютте

«Ми продовжимо співпрацювати з нашими союзниками й партнерами, щоби посилювати українську оборону, а також будувати її інституції та підтримувати євроатлантичні прагнення України»,- додав Пател.

Представник Держдепу також підкреслив, що дії Росії не просто загрожують безпеці України або Європи, вони становлять загрозу світу в цілому.

Читайте також: Може бути дві бригади по 6 тисяч: Зеленський повідомив про підготовку бійців КНДР до війни в Україні

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією південнокорейських ЗМІ, Сеул готується відправити в Україну групу розвідників для спостереження за потенційним розгортанням північнокорейських військ на підтримку Росії. Крім того, в РК розглядають можливість передачі Києву зброї.