Блінкен закликав Ізраїль до зваженої відповіді на ракетну атаку Ірану

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що відповідь Ізраїлю на ракетний обстріл Ірану 1 жовтня не повинна призвести до ще більшої ескалації в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у середу, що відповідь Ізраїлю на ракетний обстріл Ірану 1 жовтня не повинна призвести до ще більшої ескалації. Також він наполягає на припиненні вогню в Газі та бойових дій у Лівані", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, тим часом ізраїльські військові заявили, що ліквідували трьох командирів "Хезболли" та близько 70 бойовиків на півдні Лівану впродовж останніх 48 годин.

Блінкен, який регулярно їздить на Близький Схід з початку війни, здійснює свою першу поїздку після того, як минулого тижня Ізраїль знищив ватажка ХАМАСу. Вашингтон сподівається, що може надати нового імпульсу мирним переговорам.

Держсекретар США, який провів переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу, заявив, що для Ізраїлю настав час скористатися своїми воєнними перемогами.

Читайте також: США пропонують Ізраїлю скористатися ліквідацією лідера ХАМАСу для мирного врегулювання в Газі

"Настав час перетворити ці успіхи на довготривалий стратегічний успіх. Ми повинні зосередитися на тому, щоб повернути заручників додому, закінчити цю війну та мати чіткий план на майбутнє", – сказав Блінкен журналістам, готуючись до від'їзду до Саудівської Аравії.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок відправився в турне країнами Близького Сходу, щоб обговорити можливості для врегулювання в регіоні.