КНДР в обмін на солдатів отримує від Росії технології для ядерної зброї - Буданов

Північна Корея відправляє Росії ракети та солдатів для війни проти України в обмін на технології для тактичної ядерної зброї.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю The Economist, передає Укрінформ.

Як зазначає видання, влада КНДР не надає Москві своїх людей чи зброю з благодійною метою. Тому розширення співпраці двох країн слід розглядати як результат угоди про взаємодопомогу, підписаної главою Кремля Володимиром Путіним та північнокорейським лідером Кім Чен Ином у Пхеньяні в червні 2024 року.

Буданов описує таємні положення цієї угоди як «послуга за послугу»: РФ допомагає Північній Кореї обійти санкції та «зміцнити» свій ядерний потенціал, а КНДР надає ракети та особовий склад.

Зокрема, за даними Буданова, Росія передає КНДР деякі технології для створення тактичної ядерної зброї малої потужності та систем запуску підводних ракет.

Читайте також: КНДР хоче «обкатати» своїх солдатів в Україні для подальшого протистояння з Південною Кореєю - ЦПД

Як повідомляє агенція Yonhap з посиланням на розвідувальну службу Південної Кореї, близько 3000 північнокорейських військових вже були відправлені до РФ для участі у війні проти Україною, ще близько 10 000 вояків перекинуть до грудня.

Як повідомляв Укрінформ, Буданов заявляв, що близько 11 тисяч військових із Північної Кореї проходять у Росії підготовку до участі у війні, вони будуть готові до 1 листопада.

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі заявив, що наразі є висока ймовірність переміщення та розгортання сотень військовослужбовців бойових підрозділів з Північної Кореї до Росії, і НАТО має протистояти цьому агресивному альянсу.

Фото: МОУ