Білл Гейтс міг пожертвувати кошти на виборчу кампанію Гарріс - NYT

Мільярдер і співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс, імовірно, пожертвував близько 50 млн доларів некомерційній організації, яка підтримує виборчу кампанію кандидата у президенти США Камали Гарріс.

Про це повідомляє New York Times з посиланням на джерела, передає Укрінформ.

Як повідомляється у статті, що про свою пожертву один із найбагатших людей у світі сказав у приватному спілкуванні. Ця допомога мала залишитися в таємниці. Досі Гейтс публічно не підтримував Гарріс, та й раніше утримувався від подібних донатів.

За словами співрозмовників видання, Гейтс зробив пожертву Future Forward - головній організації зі збору коштів на підтримку Гарріс.

Автори публікації зазначають, що у приватних розмовах з друзями та іншими людьми Гейтс висловив стурбованість щодо того, яким би могло бути друге президентство Дональда Трампа, хоча й сказав, що міг би працювати з будь-яким із кандидатів.

Зазначається, що у Гейтса немає тісних відносин з Гарріс, але він привітав роботу адміністрації Байдена-Гарріс щодо боротьби зі змінами клімату. Крім того, у Фонді Білла та Мелінди Гейтс серйозно стурбовані можливими скороченнями програм планування сім'ї та глобальної охорони здоров'я у разі обрання президентом Трампа, йдеться у публікації.

Читайте також: Байден назвав Трампа загрозою для демократії

Як повідомлялося, за даними опитування Reuters/Ipsos, демократка Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа з незначним відривом - 46% проти 43%.