У Молдові дебати між Санду та Стояногло пройдуть без модератора

Кандидатка у президенти Молдови Мая Санду запропонувала своєму конкуренту Олександру Стояногло провести передвиборчі дебати без модератора. Стояногло погодився.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Санду у відеозверненні до конкурента, яке вона оприлюднила у Фейсбуці, заявила, що очікувала «дебатів про Молдову та долю країни», натомість, за її словами, Стояногло перетворив їх на обговорення модератора. За словами лідерки Молдови, «це не те, на що чекають молдовани».

«Люди хочуть побачити мій і ваш план для Молдови. Давайте виключимо модератора із цієї дискусії. Отже, у неділю, о 10-й ранку, я чекаю на вас у Палаці республіки, де ми обговоримо майбутнє Молдови сам на сам, без модератора», – сказала Санду.

Вона додала, що під час дебатів вони зі Стояногло поставлять один одному по десять запитань.

Пізніше сьогодні Стояногло відповів на пропозицію суперниці, прийнявши запропоновані умови проведення дебатів.

«Звичайно ж, я згоден на вашу пропозицію. І я готовий провести з вами дискусію за вказаними вами правилами. Вони дійсно дуже комфортні», – написав кандидат у президенти в Телеграмі.

Він заявив, що дискусію про неприйнятність тих чи інших модераторів почав не він, додавши, що він радий, що Санду знайшла можливість скорегувати свою позицію.

Читайте також: Перемога проєвропейських сил у Молдові: хитка, але перемога

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 22 жовтня, команда кандидата від Партії соціалістів Олександра Стояногло після розгляду кількох варіантів запропонувала модерувати дебати між ним та чинною президенткою Молдови Маєю Санду журналісту та телеведучому Георге Гонце.

Раніше, 21 жовтня, Центральна виборча комісія Молдови опрацювала усі протоколи президентських виборів та референдуму щодо вступу Молдови до ЄС - за внесення європейського вектора до Конституції проголосували 50,46% виборців, а до другого туру проходять Мая Санду та Олександр Стояногло.