Робітники заводу Boeing відхилили пропозицію керівництва і продовжили страйк

Страйк за участі 33 тисяч працівників Boeing, який розпочався 13 вересня, продовжиться - рядові члени профспілки проголосували проти пропозиції компанії щодо заробітної плати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що 64% членів Міжнародної асоціації машиністів (IAM) проголосували у середу проти пропозиції компанії. Це вже менше, ніж 95%, які відхилили попередню пропозицію керівництва Boeing.

Для припинення страйку необхідна проста більшість голосів.

Компанія Boeing заявила ввечері в середу, що не коментує результати голосування.

За останньою пропозицією компанія підвищила б зарплату для членів IAM на 35% упродовж чотирирічного терміну дії контракту з негайним підвищенням на 12%, а також виплатила б їм бонус у розмірі 7000 доларів.

Страйк розпочався ще 13 вересня.

Читайте також: Компанія Boeing оголосила, що скоротить 17 тисяч працівників через складне становище

Тим часом Boeing вже оголосила про плани скоротити кількість працівників у світі з 171 000 на 10%, або на 17 000 робочих місць.

Економія коштів від цих скорочень може компенсувати збільшення вартості пакета заробітної плати решті працівникам.

Проте нині Boeing відчайдушно потребує угоди з профспілкою, щоб припинити страйк.

Згідно з оцінкою Standard & Poor’s, страйк коштує компанії 1 мільярд доларів на місяць на додаток до її поточних збитків.

Як повідомляв Укрінформ, американська Boeing розглядає можливість залучити принаймні 10 мільярдів доларів США шляхом розміщення нових акцій, у той час як виробник літаків прагне поповнити грошові резерви, які зменшуються на тлі триваючого страйку працівників компанії.

Фото: Getty images