Венеція продовжує дію податку на одноденний в'їзд

Венеція продовжить дію податку на одноденний туризм до наступного року, майже вдвічі збільшивши кількість днів, протягом яких туристи повинні платити за в'їзд до міста.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

Мер Венеції Луїджі Бругнаро підкреслив, що податок має на меті допомогти місту боротися з надмірним туризмом, щоб не створювати піків відвідуваності під час свят і вихідних.

Нова пілотна програма розпочнеться 18 квітня 2025 року і триватиме до 27 липня, а податок поширюватиметься на п'ятниці, вихідні та святкові дні, загалом на 54 дні. Початкова схема охоплювала 29 днів. 

Туристи, які не бронюватимуть місця для проживання, або бронюватимуть їх менш як за чотири дні до приїзду, платитимуть 10 євро замість звичних 5, зазначає Reuters

Оплата діятиме в години пік, з 8:30 до 16:00. Звільнення від сплати надається резидентам, венеціанцям, студентам і працівникам, а також туристам, які мають бронювання готелів чи іншого житла.

Наприкінці першого тестового етапу, в липні минулого року, влада Венеції заявила, що податок приніс 2,4 мільйона євро (2,6 мільйона доларів).

Читайте також: Барселона підвищить туристичний податок для пасажирів круїзних лайнерів

Всесвітньо відоме місто-лагуна вже давно бореться з величезним напливом туристів: за оцінками, з 2020 року до Венеції щорічно прибуває від 25 до 30 мільйонів мандрівників.

Як повідомляв Укрінформ, тисячі людей протестували на курортах іспанських Канарських островів проти «надмірного туризму», що, за їхніми словами, витісняє місцеве населення з ринку житла.