У Молдові затримали лідера злочинної групи, підозрюваного у підкупі виборців

Відео

Поліція Молдови затримала лідера злочинної групи у місті Унгени, який платив по 1,5 тисячі молдовських леїв (понад 3400 гривень) за голос за конкретного кандидата.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Поліція повідомила 25 жовтня про затримання в Унгенах лідера злочинної групи, яка входить до злочинної організації олігарха-втікача Ілана Шора. Правоохоронці уточнили, що отримали скаргу на затриманого, у якій стверджувалося, що на виборах та референдумі 20 жовтня він платив по 1,5 тис. леїв за голос за «конкретного кандидата».

У поліції зазначили, що до них звернулася мешканка Унгена. Жінка повідомила, що отримала від лідера угруповання 1,5 тис. леїв за те, щоб проголосувала за певного кандидата на президентських виборах та «ні» на референдумі.

Правоохоронці провели обшуки у будинку та офісі підозрюваного — 26-річного місцевого мешканця. Вони виявили там списки довірених осіб, спостерігачів на виборчих дільницях, яким мали заплатити за вплив на вибір виборців.

Підозрюваного чоловіка затримали на три доби.

Очільник Генерального інспекторату поліції Молдови Віорел Чернеуцану розповів, що у жовтні напередодні виборів та референдуму в Молдову з РФ переказали понад 24 млн доларів, за цим стоїть олігарх-втікач Ілан Шор.

Читайте також: У Молдові заявили, що з Росії на підкуп виборців перевели $39 мільйонів

Наразі правоохоронні органи задокументували понад 520 осіб, причетних до схеми підкупу виборців.

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня у Молдові відбулися вибори президента та референдум про євроінтеграцію. До другого туру пройшли Мая Санду та Олександр Стояногло.

Речник Європейського Союзу Пітер Стано заявив, що президентські вибори у Молдові відбулися в умовах безпрецедентного втручання та залякування з боку РФ та її проксі.

Фото: NewsMaker