Підтримка Гарріс і Трампа зрівнялась у семи важливих шатах

Опитування

Кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс зрівнялися за рівнем підтримки у семи штатах, які можуть вплинути на результати голосування.

Про це свідчать результати опитування Bloomberg News/Morning Consult, передає Укрінформ.

У семи штатах: Аризона, Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсильванія і Вісконсин - кандидати отримали по 49% підтримки серед потенційних виборців. Загальна статистична похибка опитування становить 1 відсотковий пункт.

Зазначається, що Трамп має перевагу в питанні економіки: близько 50% виборців кажуть, що більше довіряють йому, тоді як Гарріс віддають перевагу 45%.

Натомість Гарріс випереджає свого суперника за певними особистими рисами. У відповідях на запитання, кого з кандидатів найкраще можна схарактеризувати як психічно здорового, чесного та співчутливого, велика перевага за Гарріс. Виборці також були більш схильні називати Трампа небезпечним. Водночас більшість їх вважають його досвідченим, патріотичним і сильним лідером.

Загалом, як зазначається, підтримка Трампа протягом року не опускалася нижче 47% і не піднімалася вище за 49% серед зареєстрованих виборців у семи штатах, що вагаються.

Гарріс своєю чергою покращила позиції демократів серед молодих чорношкірих виборців та виборців, які рідко голосують. Вона також здобула перевагу серед жінок і завоювала прихильність «подвійних ненависників» - виборців, які негативно ставляться як до Джо Байдена, так і до Трампа. Зараз Гарріс випереджає Трампа серед виборців, які вагаються, на 22 відсоткових пункти.

В опитуванні Bloomberg News/Morning Consult взяли участь 5308 зареєстрованих виборців у семи штатах. Дослідження проводилося онлайн з 16 по 20 жовтня.

Читайте також: Маск став одним із найбільших політичних донорів у США на підтримку Трампа - Politico

Як повідомляв Укрінформ, у нещодавньому опитуванні Reuters/Ipsos демократка Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа з незначним відривом - 46% проти 43%.

Фото: Win McNamee / Getty Images