США планують оснастити кораблі ракетами «Patriot» через гіперзвукову зброю Китаю - Reuters

Військово-морські сили США планують оснастити деякі зі своїх кораблів ракетами-перехоплювачами систем ППО «Patriot» на тлі побоювань, що Китай розгорне гіперзвукову зброю для потоплення кораблів у Тихому океані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами співрозмовника в американській оборонні галузі, йдеться про розміщення на борту кораблів ВМС ракет-перехоплювачів Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement (PAC-3 MSE), які використовуються переважно армією США.

Таким чином американські військові хочуть випередити прогрес Китаю у галузі ракетних технологій, включно з використанням високоманеврової гіперзвукової зброї.

Інтеграція ракет-перехоплювачів виробництва компанії Lockheed Martin з протиракетною обороною кораблів відбувається на тлі напруги в Індо-Тихоокеанському регіоні, у той час, як Китай швидко модернізує свою армію, а також після успішної роботи протиракетної оборони за допомогою «Patriot» в Україні та на Близькому Сході.

На думку експерта з протиракетної оборони Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Тома Карако, скільки ракет-перехоплювачів PAC-3 MSE знадобиться ВМС США невідомо, але загальний попит на них нині «зашкалює».

Він додав, що зараз є великий інтерес з боку іноземних урядів на ці ракети-перехоплювачі і армія США хоче подвоїти їхнє виробництво в найближчі роки.

За словами джерела, США вибрали Японію, свого ключового союзника, як місце для спільного виробництва ракет до «Patriot», а Lockheed Martin хоче створити нову виробничу лінію для головок самонаведення у Флориді.

Зазначається, що PAC-3 MSE вже збивав маневрові гіперзвукові ракети в Україні. У ВМС США вважають, що ракети-перехоплювачі могли б додати ще один рівень захисту до їхніх протиракетних систем, які не були випробувані в боях проти такої гіперзвукової зброї.

Сам снаряд PAC-3 MSE важить приблизно 300 кг, а вартість однієї ракети становить 4 мільйони доларів США кожна.

Читайте також: Пентагон замовив у виробника систем Patriot продукції на $4,5 мільярда - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, державний департамент США ухвалив рішення про схвалення потенційного продажу уряду Німеччини ракет PAC-3 MSE для зенітно-ракетного комплексу MIM-104 Patriot та відповідного обладнання з орієнтовною вартістю 5 мільярдів американських доларів.

Фото: lockheedmartin.com