У НАТО розглядають два варіанти відповіді на відправку солдатів КНДР до Росії - Bloomberg

Потенційна відповідь Північноатлантичного Альянсу на відправку військових із Північної Кореї до Росії для участі у війні проти України може включати два варіанти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників, обізнаних із питанням, потенційні відповіді НАТО на відправку солдатів КНДР до РФ обмежені, але вони можуть включати активізацію підтримки України та розбудову партнерства в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

Джерела додають, що Південна Корея представить частину розвідданих представникам НАТО на засіданні Північноатлантичної ради в понеділок.

Зазначається, що розгортання тисяч північнокорейців як бойових підрозділів на полі бою в Україні означало б ескалацію конфлікту, який і без того є найбільшим у Європі з часів Другої світової війни.

Це може спонукати Південну Корею запропонувати Києву прямішу підтримку, включно з летальною зброєю.

Читайте також: КНДР виставить Росії великий цінник за свою підтримку - Британія в ОБСЄ

Згідно з південнокорейськими документами, передбачається, що північнокорейські війська будуть відправлені на передову війни РФ проти України після завершення їхнього приблизно місячного навчання на військових об’єктах у Владивостоці, Уссурійську, Хабаровську та Благовєщенську.

Зазначається, що Кремль планує озброїти північнокорейців зброєю та бойовою уніформою, а також фальшивими документами, щоб видавати їх за жителів далекосхідних регіонів Росії.

Читайте також: Пентагон назвав відправку військ КНДР на війну проти України ознакою «відчаю» Москви

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки МОУ перехопило розмови російських військових, які обговорюють підготовку до прийому та розподілу північнокорейських військовослужбовців на Курському напрямку.

Фото: KCNA