Унаслідок атаки «Хезболли» у Лівані загинули п’ятеро ізраїльських солдатів, ще 19 поранені

У ніч з четверга на п’ятницю п'ятеро ізраїльських солдатів загинули через атаку бойовиків «Хезболли» на півдні Лівану, ще 19 отримали поранення.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

У ЦАХАЛі повідомили, що всі військові служили в 89-му батальйоні 8-ї бронетанкової бригади.

За попередньою версією, бойовики «Хезболли» атакували будівлю в одному з сіл на півдні Лівану, в якій ізраїльські війська приймали матеріально-технічне спорядження. Було випущено шквал ракет, одна з яких влучила біля будівлі, де стояли солдати.

Постраждали також члени колони матеріально-технічного забезпечення.

Серед 19 поранених четверо військовослужбовців перебувають у важкому стані. Поранені резервісти, а також ще один резервіст, який отримав важкі поранення під час боїв на півдні Лівану в п'ятницю вранці, були евакуйовані до лікарень.

Ізраїльські війська намагаються відтіснити сили «Хезболли» від кордону, щоб забезпечити повернення десятків тисяч ізраїльтян, переміщених з північних громад. ЦАХАЛ також повідомив, що було виявлено два тунелі «Хезболи». Один з тунелів слугував підземним командним центром для бойовиків і знаходився під ліванським селом. Армія оборони Ізраїлю заявила, що кілька бойовиків «Хезболли», які там переховувалися, були вбиті.

Читайте також: ЦАХАЛ ліквідував 70 терористів «Хезболли» у Лівані

Інший тунель, знайдений військами неподалік від кордону, слугував складом зброї для елітного підрозділу «Хезболли» «Радван» і мав бути використаний під час запланованого вторгнення на територію Ізраїлю, заявили військові.

Вони додали, що обидва тунелі були зруйновані.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль удосвіта завдав авіаудару по півдню Лівану, внаслідок обстрілу загинули щонайменше троє журналістів.