Білий дім не виключає розгортання військових КНДР у районі Курська

Американська сторона не виключає, що певні військові підрозділи КНДР, які були перекинуті в Росію всупереч резолюціям РБ ООН, зараз можуть бути розгорнуті неподалік від кордону України, в районі Курської області РФ.

Про це сказав у п’ятницю під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми уважно стежимо за розвитком подій»,- зазначив Кірбі, додавши, що поки не може озвучити даних розвідки.

Водночас він підкреслив: «Ми вважаємо, що це, безумовно, можливо, і я б зайшов далі, щоби сказати, можливо і навіть ймовірно, що принаймні деякі із цих північнокорейських підрозділів можуть бути розгорнуті в районі Курська».

Однак, за його словами, поки залишається невизначеним, в якій якості та з якою метою це може відбуватися.

Кірбі нагадав, що, за попередніми оцінками американської розвідки, з КНДР було перекинуто в Росію близько 3 тисяч військових. Натомість зараз, за його словами, ця цифра може бути більшою.

Представник Білого дому також повідомив, що Сполучені Штати «активно консультуються із союзниками й партнерами» з цього питання. За його словами, найближчим часом можуть бути оголошені певні рішення щодо наступних кроків для реагування на ситуацію.

Читайте також: МЗС КНДР - про направлення військ до Росії: Якщо це правда, все відповідає міжнародному праву

Водночас Кірбі поінформував, що радник з питань нацбезпеки Білого дому Джейк Салліван у п’ятницю зустрівся зі своїми колегами з Південної Кореї і Японії. Сторони, зокрема, обговорили ситуацію з перекиданням північнокорейських військ до Росії. При цьому, вони висловили «серйозну стурбованість» та закликали Росію і КНДР «припинити ці дії, які лише сприяють поширенню наслідків жорстокої та незаконної війни Росії за межі Європи та на Індо-Тихоокеанський регіон».

Як повідомлялося, за інформацією західних ЗМІ, друга партія північнокорейських військових найближчим часом буде відправлена до Росії з КНДР.