Ізраїль завдає ударів по військових об'єктах в Ірані

Ізраїль офіційно заявив, що почав завдавати ударів по військових об'єктах в Ірані у відповідь на масовану балістичну атаку на початку місяця ​та інші напади проіранських сил впродовж останнього часу.

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці ЦАХАЛу в  мережі Х, передає Укрінформ.

«У відповідь на місяці безперервних атак іранського режиму проти Держави Ізраїль ЦАХАЛ саме зараз завдає точних ударів по військових цілях в Ірані», - зазначається в повідомленні.

При цьому вказується, що Тегеран та його союзники в регіоні невпинно атакують Ізраїль на семи фронтах, в тому числі прямими обстрілами безпосередньо з території Ірану.

«Як і будь-яка інша суверенна країна світу, Держава Ізраїль має право та обов’язок відповісти»,- підкреслили військові.

Читайте також: Іран готується до війни з Ізраїлем, але сподівається її уникнути - NYT

Наголошується, що Ізраїль повністю мобілізував оборонні та наступальні можливості: «Ми зробимо все необхідне, щоб захистити державу та ізраїльський народ».

Як повідомляв Укрінформ, удар ЦАХАЛу по об’єктах в Ірані був очікуваним – після того, як 1 жовтня він запустив по Ізраїлю понад 180 балістичних ракет. Унаслідок тієї атаки на Західному березі річки Йордан був убитий палестинець, щонайменше два десятки ракет вдарили або впали поблизу ізраїльських військових і розвідувальних об’єктів.

Фото ua.depositphotos.com