США, Південна Корея і Японія серйозно занепокоєні відправкою військ КНДР до Росії

Заява

Сполучені Штати Америки, Південна Корея і Японія серйозно занепокоєні через відправку військ КНДР до Росії та їх можливе використання у війні проти України і закликають Пхеньян та Москву припинити таку військову співпрацю.

Про це заявили радники з нацбезпеки трьох країн Джейк Салліван, Шин Вон Шик і Такео Акіба на зустрічі у Вашингтоні, передає Укрінформ із посиланням на Білий дім.

«Радники з національної безпеки Салліван, Шин і Акіба висловили серйозну стурбованість направленням військ КНДР до Росії для ймовірного використання на полі бою проти України», - йдеться у заяві.

У ній підкреслюється, що такий крок є останнім із низки тривожних свідчень поглиблення військової співпраці між КНДР і Росією, включаючи поставки північнокорейських зброї та балістичних ракет до РФ, що є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

«Радники з нацбезпеки закликають Росію та Північну Корею припинити ці дії, які загрожують поширенню ризиків жорстокої та незаконної війни Росії проти України за межі Європи на Індо-Тихоокеанський регіон», - зазначили в Пентагоні.

Читайте також: Російських солдатів дратує поява корейців у їхній армії - перехоплення ГУР

«Салліван, Шин та Акіба також підтвердили тверду прихильність Сполучених Штатів, Республіки Корея і Японії продовженню допомогти Україні захистити себе і зобов’язалися координувати підтримку енергетичної інфраструктури України, її відновлення та реконструкцію, а також зусилля з притягнення Росії до відповідальності за її протиправні дії», - йдеться в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, американська сторона не виключає, що певні військові підрозділи КНДР, які були перекинуті в Росію всупереч резолюціям РБ ООН, зараз можуть бути розгорнуті неподалік від кордону України, в районі Курської області РФ.

Фото: KCNA