У Будапешті відбулася хода до річниці Угорської революції - виступала проти війни РФ в Україні

У столиці Угорщини Будапешті відбулася велика хода української та угорської молоді проти російської загарбницької війни в Україні, проведена до річниці Угорської революції 1956 року.

Про це у телеефірі розповіла голова підкомітету з вищої освіти Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради Юлія Гришина, передає Укрінформ.

«Я зараз перебуваю в Угорщині з робочим візитом, і він пов’язаний саме з тим, що цього тижня Угорщина відзначає річницю Угорської революції 1956 року. Для нас дуже символічно знаходитися тут, висловити свою солідарність з угорським народом, який ціною декількох тисяч життів виборював свою свободу та незалежність від російських окупантів 1956 року. Протягом тижня було багато заходів, присвячених Угорській революції, одним з найпотужніших стала хода, у якій взяла участь велика кількість угорської та української молоді», - розповіла Гришина.

За її словами, хода відбулася тим само маршрутом, яким виходила молодь і у 1956 році, протестуючи проти російської окупації. Сучасна молодь виступала проти російської загарбницької війни в Україні.

Читайте також: В Угорщині опозиція вперше за 14 років випереджає партію Орбана в опитуванні - Reuters

Як повідомлялося, антирадянське повстання в Угорщині 1956 року було жорстоко придушене Червоною армією. Річниця повстання, 23 жовтня, є для угорців головним національним святом.