У Британії закликали Іран не відповідати на удари Ізраїлю

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер у суботу закликав Іран не вживати заходів у відповідь на нічну атаку Ізраїлю, наголосивши на необхідності уникати подальшої ескалації у регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Independent.

«Я чітко розумію, що Ізраїль має право захищатися від іранської агресії, і я так само чітко розумію, що нам потрібно уникати подальшої регіональної ескалації та закликати усі сторони проявляти стриманість. Іран не повинен відповідати. Ми продовжимо працювати із союзниками над деескалацією ситуації в усьому регіоні», – сказав Стармер на пресконференції у Самоа.

Раніше того ж дня Міністерство закордонних справ Ірану оприлюднило заяву, у якій із посиланням на ст.51 Статуту ООН повідомило, що Тегеран має право і зобов’язаний захищатися від актів зовнішньої агресії.

Читайте також: США не беруть участі в ударах Ізраїлю по Ірану - Білий дім

В іранському зовнішньополітичному відомстві рішуче засудили удари з боку Ізраїлю по низці військових об’єктів у Ірані та наголосили «на використанні усіх матеріальних і духовних можливостей» для захисту життєво важливих інтересів країни у сфері безпеки.

Як повідомлялося, вночі 26 жовтня Ізраїль офіційно заявив про початок ударів по військових об'єктах в Ірані у відповідь на масовану балістичну атаку на початку місяця ​та інші напади проіранських сил впродовж останнього часу.

Фото: Simon Dawson