На Філіппінах число жертв шторму «Трамі» зросло до 82 осіб

На Філіппінах кількість загиблих внаслідок зсувів ґрунту та масштабних повеней, спричинених штормом «Трамі», зросла до щонайменше 82 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Начальник філіппінської провінційної поліції заявив у п’ятницю, що у провінції Батангас 49 людей загинули переважно у результаті зсувів, спричинених штормом. Таким чином, загальна кількість жертв «Трамі» зросла до щонайменше 82 осіб.

За даними полковника Хасінто Малінао та Управління цивільної оборони, щонайменше 27 людей вважаються зниклими безвісти у кількох провінціях, у тому числі 17 осіб – у провінції Батангас.

Шторм «Трамі» приніс до деяких регіонів Філіппін надзвичайно сильні зливи: подекуди за добу випало від однієї до двох місячних норм опадів, затоплені населені пункти.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер тропічний шторм «Трамі» обрушився на північно-східні регіони Філіппін. Стихія тією чи іншою мірою торкнулася понад 2,6 млн осіб, з яких близько 320 тисяч були змушені залишити свої оселі.

Читайте також: Унаслідок урагану «Оскар» на Кубі загинули шестеро людей

Раніше повідомлялося про 65 загиблих унаслідок негоди.

Станом на п’ятницю, шторм «Трамі» рухався на північний захід зі швидкість 30 кілометрів на годину у напрямку В’єтнаму. Якщо шторм не змінить курс, він досягне В’єтнаму у неділю.

Водночас філіппінське метеорологічне агентство заявило, що вітри високого тиску та інші погодні фактори у Південнокитайському морі можуть змусити шторм «Трамі» повернутися назад у бік Філіппін.

Фото: CFP