Rheinmetall і хорватська DOK-ING об’єднають зусилля для розробки безпілотних транспортних засобів

Німецький виробник зброї Rheinmetall та хорватська компанія DOK-ING, що спеціалізується в робототехніці, заявили, що об’єднають зусилля для розробки безпілотних транспортних засобів, які могли б супроводжувати танки на полі бою та виконувати такі завдання, як розмінування, протиповітряна оборона або розвідка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У Берліні компанії підписали угоду з метою створення спільного підприємства за умови схвалення плану Єврокомісією та національними антимонопольними органами.

Виступаючи на церемонії підписання угоди, власник DOK-ING В’єкослав Маджетіч сказав, що потреба у сильнішій та самодостатній європейській оборонній промисловості ніколи не була такою високою, ніж зараз.

«Партнерство між Rheinmetall і DOK-ING відбувається в правильний час, коли Європа знає, що їй потрібно більше інвестувати у власні оборонні можливості, щоб зберегти мир, свободу та демократію як основу нашого способу життя», – додав він.

Rheinmetall і DOK-ING заявили, що мають намір представити перший прототип безпілотної машини для розмінування у 2025 році.

Читайте також: Rheinmetall передала Україні ще 20 БМП Marder

Передбачається, що гусеничний транспортний засіб на базі платформи Komodo від DOK-ING також зможе встановлювати міни, одночасно фіксуючи їх точні позиції. Він зможе розвивати швидкість до 60 кілометрів за годину, що дозволить йому не відставати від танків і бойових машин піхоти.

Як повідомляв Укрінформ, влада Хорватії планує передати в Україну 30 танків типу М-84 та 30 БМП М-80, замість яких придбає у Німеччини 50 нових танків Leopard 2A8.

Фото ілюстративне / Rheinmetall