США консультуються з партнерами, як реагувати на перекидання військ КНДР до Росії - Держдеп

Сполучені Штати проводять консультації з іншими країнами щодо спільного реагування на дії РФ і Північної Кореї в контексті перекидання військ КНДР на російську територію та можливого залучення їх у війні проти України.

Про це заявив у понеділок у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми проводимо консультації з українцями, ми проводимо консультації з нашими союзниками та партнерами щодо відповідних наступних кроків»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, він не розкрив деталей переговорів, пославшись на їхній закритий характер.

Речник Держедпу також підтвердив оцінки, озвучені в понеділок Пентагоном щодо перекидання північнокорейських військ в Росію.

«Ми бачимо, як близько 10 тисяч північнокорейських військових були перекинути на схід Росії. Протягом останніх кількох днів ми бачили, як частина із цих 10 тисяч вирушила на захід, ближче до України»,- зазначив представник Держдепу.

Читайте також: Пентагон підтвердив перекидання до Росії 10 тисяч військових з КНДР

Він також висловив стурбованість, що російська сторона може використати живу силу КНДР для ведення або підтримки бойових дій проти українських військ у Курській області.

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі національного спротиву стверджують, що понад три тисячі північнокорейських найманців, які прибули до Курської області РФ, уже почали дії зі злагодження підрозділів на місцевості. Радіоперехоплення свідчать, що найманців із Північної Кореї росіяни доправляють на фронт у вантажівках із цивільними номерами.