На Київщині фермери вирощують салат і руколу без ґрунту

Відео

У теплицях на Київщині вирощують десять видів салату та руколу без ґрунту. Цей метод називається аеропоніка –  насіння росте у мінеральній ваті та отримує поживні речовини з води і повітря.

Про це повідомляє на своїй Фейсбук-сторінці «UA:Перший», передає Укрінформ.

За словами працівниці теплиці Ірини Пастушенко, насіння рослин росте в мінеральній ваті. Її поливають водою, роблять в ній невеличкі отвори, куди кладуть насіння, після чого  застосовують мінеральні добрива. Влітку в такому субстраті рослина сходить 4-5 днів, а взимку – майже два тижні.

Власники теплиць ретельно перевіряють рослини на схожість, якість, забрудненість, зараженість та наявність патогенів.

Читайте також: Прямо з поля: вирощені на Чернігівщині томати й перці конкурують з південними

Продають продукцію невеличким магазинам та для роздрібної торгівлі на ринках. Наразі співпрацюють із двома виробниками.