У Вінниці на гастрофестивалі популяризуватимуть унікальні подільські страви

У Вінниці 9-10 жовтня відбудеться фестиваль вінницької гастрокультури «проСАЛО і доСАЛА», на якому популяризуватимуть унікальні подільські страви.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«проСАЛО і доСАЛА» - новий смачний проєкт у нашому місті. 9-10 жовтня на півострові Бригантина плануємо провести перший фестиваль вінницької гастрокультури. Разом з подільською кухнею ми популяризуємо і Вінницю, як туристичний бренд», - зазначив Моргунов.

За його словами, фестиваль покликаний підсилити імідж міста, як центру гастрономічної культури. Цей проєкт допоможе вінницьким рестораторам розвивати напрямок автентичної кухні.

Читайте також: Мешканець Хмельниччини виростив у себе на городі півтори тонни кавунів

Посадовець зазначив, що фестиваль буде цікавий не лише гостям міста, а й вінничанам. Позаяк на відвідувачів чекають не тільки традиційні рецепти у поєднанні з сучасними кулінарними трендами, а й презентація унікальних регіональних страв, - манзарів, межива, годзі тощо. Представлять і місцеві бренди - вінницьке сало і гірчицю у несподіваних варіантах і поєднаннях.

Фестиваль проведуть просто неба, працюватиме кілька локацій. У програмі заходу - ярмарок, кулінарні лекції та презентації, а також гастрономічні змагання, майстеркласи та дегустації. Також передбачена концертна програма і розваги для дітей.

Фото з відкритих джерел