Мешканець Буковини вирощує білі та чорні трюфелі

Фото, відео

Михайло Козьма вирощує рідкісні гриби, які проростають раз у п’ять років.

Про це він розповів у коментарі Суспільному, передає Укрінформ.

Для того, щоб виростити трюфелі необхідно посадити міцелій - посівний матеріал, який робиться з подрібненого гриба.  Потім протягом 4-5 років можуть зійти гриби.

Чоловік зібрав перший врожай минулого року, бо посівний матеріал спочатку не приймався.

«Треба було вдосконалювати технологію вирощування міцелію. Він закладається при певній температурі. Йому потрібно, щоб все було стерильно, є свої складнощі вирощування, а трюфель посіяли – і чекаєте»,  - розповідає Михайло Козьма.

За словами Михайла, коли гриб викопали, то треба його очистити щіточкою та поставити зберігати в холодне місце у рис. Так він може стояти кілька місяців і залишатися свіжим. Можна трюфель і заморожувати. Для цього чоловік облаштував лабораторію.

Гриби можна подавати як приправу до піци, яєшні, сиру чи салату.

Наразі Михайло готує страви з трюфелем, планує увійти до асоціації фермерів.

Фото і відео: Суспільне. Буковина