Дієтологиня розповіла про користь горіхів
Горіхи – це концентроване джерело поживних речовин, вітамінів, мінералів та клітковини. Люди, які споживають всього жменю горіхів в день, мають низькі ризики розвитку ішемічної хвороби серця, онкологічних хвороб і нижчий ризик передчасної смерті.
Про їх користь розповіла на своїй Фейсбук-сторінці дієтологиня Світлана Фус, передає Укрінформ.
«Горіхи повинні бути свіжими, а не смаженими. Щоб отримати всю користь від горіхів, необхідно їсти їх сирими. Від теплової обробки більшість корисних властивостей горіхових зерен втрачаються», - йдеться у дописі.
Також бажано купувати горіхи в шкаралупі. Очищені і запаковані в пакети, вони швидко окислюються і набувають смак прогірклої олії. Підсолені, а тим більше підсолоджені цукром або медом горіхи – не найкращий вибір.
Зазначається, що у 100 грамах горіхів 690 ккал, оскільки вони мають жири у вигляді корисних поліненасичених кислот.
Люди, які споживають всього жменю горіхів на день, мають нижчі ризики розвитку ішемічної хвороби серця, онкологічних хвороб та нижчий ризик передчасної смерті. Такий захисний ефект горіхів виявляється, коли вживати приблизно 20 грамів горіхів на день. Це стосується вживання всіх видів горіхів. Така кількість не завадить фігурі та не викличе тяжкості в шлунку.
Дієтологиня зазначає, що горіхи відносяться до високоалергенних продуктів. Людям з схильністю до білкової алергії, а також непереносимістю до інших видів горіхів потрібно бути обережними. Також є протипоказання при хворобах шлунково-кишкового тракту, деяких шкірних хворобах, при гіперфункції щитовидної залози.