Дієтолог дала поради, скільки можна вживати солі за день
Уже з дитинства у багатьох українців спостерігається велика кількість серцево-судинних захворювань та метаболічних порушень, а також ожиріння, тому аби уникнути цього, слід вживати не більше 5 грамів солі на добу та виключити із раціону доданий цукор.
Про це Укрінформу сказала дієтолог Євгенія Розум, коментуючи оновлене меню дитячого харчування у школах.
«Дуже важливо дозувати кількість натрію. Натрій хлор – це сіль. Ми маємо вживати не більше 5 грамів солі на добу, щоб почуватися здоровими. Наразі спостерігається велика кількість серцево-судинних захворювань, артеріальної гіпертензії, що починаються вже з дитячого віку», – зазначила Розум.
Вона додала, що також важливо виключити із раціону доданий цукор.
«Сьогодні ми живемо в епідемії ожиріння. Це стосується і дітей, і підлітків», – зауважила дієтолог. За її словами, діти віком 10-15 років вже мають такі захворювання, які раніше були властиві лише людям старшого віку. Зокрема, цукровий діабет другого типу, ожиріння, метаболічні порушення, атеросклероз.