Рада внесла зміни до законів щодо роботи Нацполіції під час війни

Рада внесла зміни до законів щодо роботи Нацполіції під час війни

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила зміни до законів України "Про Національну поліцію" та "Про Дисциплінарний статут Національної поліції України" з метою оптимізації діяльності поліції, зокрема під час дії режиму воєнного стану .

Як повідомляє Укрінформ, за ухвалення відповідного законопроєкту №7147 за основу та в цілому проголосували 343 народних депутати.

Як зазначається в пояснювальній записці, статтю 23 Закону України «Про Національну поліцію» доповнено новими пунктами, необхідними для виконання завдань, у тому числі в умовах воєнного стану. Зокрема, доповнення стосуються питань взаємодії органів і підрозділів Національної поліції з державними органами, органами місцевого самоврядування, у тому числі щодо військовополонених, забезпечення конвоювання та утримання затриманих осіб, розмінування та допуску поліцейських до проведення спеціальних вибухотехнічних робіт, а також представництва в Міжнародній організації кримінальної поліції – Інтерполі.

Крім того, врегульовано питання збирання біометричних даних осіб, у тому числі шляхом дактилоскопіювання; розширено перелік підстав для зупинки поліцейським транспортного засобу та його перевірки, а також перевірки водія та пасажирів.

Дисциплінарний статут Національної поліції України доповнено новим розділом, який визначає особливості проведення в Нацполіції службового розслідування в період дії воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-