В Україні заперечили заяви москалькової про небажання обмінювати 70 полонених

В Україні заперечили заяви москалькової про небажання обмінювати 70 полонених

Укрінформ
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими заперечує заяви російського омбудсмена тетяни москалькової про небажання української сторони обмінювати 70 полонених.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Координаційного штабу у Телеграмі.

«російська омбудсмен не є суб’єктом перемовин під час обмінів. тетяна москалькова вкотре озвучує тези, потрібні росіянам для розхитування українського суспільства. Вона жодним словом не прохопилася про резонансну позасудову страту українського беззбройного воїна, водночас шукає відмовки для того, щоби пояснити російському суспільству відсутність прогресу у поверненні власних військовополонених», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у Координаційному штабі вказали, що в опублікованому москальковою списку є військовослужбовці, які вже звільнені з полону.

Читайте також: Лубінець заперечує, що москалькова «майже щодня» обговорює з ним повернення цивільних заручників

«Це свідчить про некомпетентність так званого «омбудсмена» та відсутність володіння ситуацією. Такі провокації з російського боку відбуваються вже не вперше. Україна готова забирати з полону і забирає всіх наших захисників та захисниць, яких пропонує на обмінах протилежна сторона», - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, москалькова заявила, що нібито українська сторона не виявила бажання забрати 70 українських військовополонених під час обміну, який відбувся 7 березня. Вона також оприлюднила список цих людей.

25 лютого москалькова потрапила до санкційного списку Євросоюзу за заперечення фільтраційних заходів, які проводила росія на окупованих територіях України. Також москалькову виключено з Міжнародного інституту омбудсмана (IOI).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-