Буданов - про збиття російського Ту-22: Тиждень чекали у «засідці»

Буданов - про збиття російського Ту-22: Тиждень чекали у «засідці»

Укрінформ
Співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони України тиждень чекали у "засідці" перш ніж збити російський стратегічний бомбардувальник Ту-22МЗ.

Як передає Укрінформ, про це керівник ГУР МОУ Кирило Буданов сказав ВВС Україна.

"Тиждень була, скажімо так, сама “засідка”. Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж", - зазначив Буданов, відповідаючи на запитання, як вдалося збити російський стратегічний бомбардувальник Ту-22МЗ, який цієї ночі брав участь у черговому ударі по Україні.

Він додав, що не хотів би розкривати деталі операції, але уточнив, що літак вразили на відстані 308 км. Для його знищення використали "ті ж прийоми і ті ж засоби, які використовували, коли знищили в повітрі літак А-50".

Читайте також: Після збиття російського Ту-22М3 другий літак з ракетами розвернувся - ГУР

За даними ГУР, у росіян ще є літаки такого виду, але "це перше збиття літака дальньої авіації в цій війні", від якого "Одесі буде трошки легше зараз", зазначив Буданов.

Очільник української розвідки пояснив, що літаки Ту-22М3 застосовували ракети Х-22, "які, мабуть, найбільше принесли саме руйнувань по місту".

За його словами, ці потужні і швидкі ракети "ніхто не міг перехопити", але оскільки це ще радянська розробка, точність "не така вже велика", тому "більшу кількість цивільних будівель знищили саме вони".

Буданов додав, що тепер росіянам доведеться шукати нові пускові рубежі для запуску ракет і вони будуть змушені застосовувати "тільки наземні комплекси для ударів по Одесі та ракети з дальньої авіації та з моря».

Читайте також: ГУР про перше збиття Ту-22М3 у повітрі: літак «приземлили» за 300 кілометрів від України

«Х-22, я сподіваюся, більше не побачать", - сказав керівник ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук підтвердив, що зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил у взаємодії з ГУР знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3, який є носієм крилатих ракет Х-22.

У ГУР повідомили, що російський бомбардувальник Ту-22М3, який в ніч на 19 квітня атакував Україну, збили на відстані близько 300 кілометрів від українського кордону.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-