На фронті від початку доби - 38 боєзіткнень

На фронті від початку доби - 38 боєзіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку цієї доби сталося вже 38 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 10:30 середи, 5 червня, передає Укрінформ.

За інформацією Генштабу, росіяни здійснили два авіаудари із застосуванням шести КАБів, 550 обстрілів позицій українських військ. Також ворог задіяв для ударів 19 дронів-камікадзе.

На Харківському напрямку від початку доби триває бій в районі Вовчанська. Ситуація контрольована. Українські захисники продовжують заходи щодо посилення переднього краю оборони.

За уточненими даними, протягом минулої доби на цьому напрямку ворог втратив 127 осіб, з них 41 – безповоротно. Крім того, Сили оборони знищили танк, чотири артилерійські системи, 15 БПЛА, 15 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки. Уражені два склади з боєприпасами та 21 укриття особового складу.

На Лиманському напрямку, в Серебрянському лісі, одна російська атака відбита. Водночас, тривають бойові дії в районах Невського та Серебрянського лісництва.

Читайте також: Британська розвідка про бої на сході: росіяни зазнають великих втрат, успіхи незначні

На Сіверському напрямку за сьогодні відбулося три бойових зіткнення: дві атаки відбиті в районі Верхньокам’янського, триває бій біля села Виїмка.

На Краматорському напрямку ситуація напружена - від початку доби тривають п’ять бойових зіткнень в районах Андріївки та Кліщіївки. Ворог успіху немає.

На Торецькому напрямку загарбники безуспішно намагаються наблизитися до українських позицій у районі Білої Гори. Триває бій.

На Покровському напрямку війська РФ здійснюють спроби просунутись в районах Новоолександрівки, Новоселівки Першої та Сокола. Одну атаку відбито, ще п’ять - тривають. Ситуація контрольована.

Сили оборони завдають загарбникам системного вогневого ураження. Так, зокрема вчорашня активність росіян призвела до значних його втрат, а саме: понад 450 загарбників вбитими та пораненими, знищені чотири танки, сім бойових броньованих машин, три гармати, 16 автомобілів, п’ять БПЛА та три засоби РЕБ. Крім того, злетіли у повітря два склади з боєприпасами та один – з пальним.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбивають ворожий штурм у районі Георгіївки.

Від початку доби на Времівському напрямку тривають два боєзіткнення біля Урожайного. Війська РФ, при підтримці танка та двох БМП, намагалися прорвати українську оборону. Танк і одна бойова машина піхоти знищені. Інша БМП відійшла. Бій продовжується – українські воїни знищують ворожих штурмовиків.

Також невдалою була спроба росіян просунутись на Оріхівському напрямку, в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку ворог не полишає спроб витіснити українські підрозділи з плацдарму в районі Кринок. Атака російських загарбників зазнала невдачі. Втрата позицій не допущена.

На решті напрямків активних дій російські загарбники не проводили.

Читайте також: Українські морські піхотинці утримують позиції на острові Нестрига - Плетенчук

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті відбулося 110 бойових зіткнень.

Збройні сили України упродовж 4 червня вразили 15 районів зосередження особового складу, 1 пункт управління і 3 засоби ППО російської армії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-