У Генштабі триває оптимізація штатної структури - Сирський

У Генштабі триває оптимізація штатної структури - Сирський

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що у Генеральному штабі триває оптимізація штатної структури.

Як передає Укрінформ, про це Сирський написав у Фейсбуці.

«Війна не стоїть на заваді змін у Збройних Силах України. Продовжуємо удосконалювати структури військового управління. Головне наше завдання — зробити ефективнішою систему командування військами та виключити дублювання функцій. Ці заходи проводяться в рамках реалізаціі стратегії розвитку видів і окремих родів військ Збройних Сил України до 2035 року», - зазначив Сирський.

За його словами, вперше у ЗСУ здійснюється планування на десятиріччя вперед. У цьому ж контексті здійснюється формування Сил безпілотних систем.

Читайте також: Цьогорічна потреба у мобілізації становить 110 тисяч осіб - депутат

«Окрім того, триває оптимізація штатної структури підрозділів Генерального штабу. Зокрема, відбувається зменшення їх чисельності та позбавлення від невластивих функцій. Завдяки цьому вже посилені органи військового управління, які здійснюють командування військами в районах бойових дій. Наша мета, незважаючи на російську агресію, — створити перспективну структуру Збройних Сил України на період до вступу в НАТО», - наголосив Сирський.

Як повідомляв Укрінформ, Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, у межах якого визначили пріоритети розвитку наземних, морських і повітряних БпАС та окреслили ключові завдання на всіх рівнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-