На фронті кількість боєзіткнень зросла до 80, на чотирьох напрямках тривають бої

На фронті кількість боєзіткнень зросла до 80, на чотирьох напрямках тривають бої

Дані Генштабу
Укрінформ
Кількість бойових зіткнень на фронті від початку доби зросла до 80, на Покровському напрямку Сили оборони відбили 23 ворожих штурми, п’ять боєзіткнень ще тривають.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 середи, 19 червня.

«Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 80. Українські захисники стають на заваді спробам російських окупантів прорвати нашу оборону та завдають їм втрат», - зауважили в Генштабі.

На Харківському напрямку ворог із території Російської Федерації продовжує завдавати авіаударів по населених пунктах України. З району Бєлгорода (РФ) агресор вдарив чотирма керованими авіаційними бомбами по Вовчанську, ще двома КАБами - по селу Борщова, також шістьма НАРами уразив Тернову.

На Куп’янському напрямку армія РФ атакує за підтримки авіації. Удару чотирма КАБами зазнала Петропавлівка, ще однією бомбою російські військові вдарили по Куп’янську, 16 некерованими авіаційними ракетами били по Синьківці. На даний час на цьому напрямку тривають чотири боєзіткнення поблизу Новоселівки, Синьківки та Кругляківки. Стільки ж атак російських військ українські захисники відбили.

На Лиманському напрямку ворог упродовж дня вісім разів безуспішно атакував у районах Макіївки, Греківки та Тернів, ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку армія РФ продовжує проявляти активність, тривають бої поблизу Верхньокам’янського та Роздолівки.

На Краматорському напрямку ворог також атакує за підтримки авіації. В районі Часового Яру російська армія завдала удару 12 НАРАми, поблизу Білої Гори скинула дві керовані авіаційні бомби. Від початку доби війська РФ намагалися 15 разів потіснити українські підрозділи із займаних позицій поблизу Іванівського, Нового, Калинівки, Північного та Андріївки. «Сили оборони дають гідну відсіч окупантам», - додали у Генштабі.

На Покровському напрямку відбулася найбільша кількість боєзіткнень, із початку доби армія РФ здійснила вже 28 атак на позиції українських військ у районах Новоолександрівки, Калинового, Сокола, Новопокровського та Карлівки. Поблизу Новоселівки Першої ворог завдав ураження 12 НАРАми. Сили оборони стримують натиск і відбили 23 ворожих штурми, п’ять боєзіткнень ще тривають.

Читайте також: На фронті кількість боєзіткнень зросла до 59, ворог активізувався на Сіверському напрямку

На Курахівському напрямку тривають бої поблизу Красногорівки та Парасковіївки, загальна кількість атак зросла до восьми, з яких шість завершились безуспішно для ворога.

На Времівському напрямку пообіді працювала авіація російської армії. Удару трьома керованими бомбами зазнала Велика Новосілка.

За даними Генштабу, на решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті упродовж минулої доби відбулося 129 бойових зіткнень, 39 з яких - на Покровському напрямку.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-