Високопосадовцям Башкортостану повідомили про підозру у фінансуванні російської армії - СБУ

Високопосадовцям Башкортостану повідомили про підозру у фінансуванні російської армії - СБУ

Укрінформ
Очільнику Республіки Башкортостан і голові адміністрації міського округу Уфи, які допомагають фінансувати російську армію у війні проти України, повідомили про підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Їм інкриміноване фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, посадовці російської республіки та її столиці від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну сприяють матеріальному та фінансовому забезпеченню потреб російських військ.

Використовуючи свій політичний вплив та адміністративні ресурси, підозрювані особисто віддавали розпорядження на придбання для армії РФ військової техніки, обладнання, амуніції, засобів індивідуального захисту, медичних препаратів, продуктів харчування, будматеріалів тощо.

Матеріальні ресурси відправляються в тому числі в Україну, де російські війська виконують завдання із захоплення українських територій.

Читайте також: Справа про держзраду: до АРМА передали завод братів Медведчука і Козака вартістю $5 мільйонів

Про підтримку учасників так званої "СВО" лідери Башкортостану звітують перед громадянами у форматі текстових, фото- й відеопублікацій в медіа, називаючи це "відправкою гуманітарних конвоїв в зону спеціальної військової операції".

Кожен конвой складався з кількох десятків вантажівок. А восени 2023 року було прозвітовано про "сотий ювілейний гумконвой".

Як повідомляв Укрінформ, російському кінорежисеру Карену Шахназарову, який публічно підтримав вторгнення російської армії в Україну, повідомили про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-